מנהלי הדרכה מבקשים הדרכה "על התהליכים שלנו", והאקתון הוא הדרך הקצרה ביותר לעשות את זה: יום עבודה אחד שבו עובדי המחלקה מזהים בעצמם את התהליכים שמבזבזים להם זמן, בונים להם פתרון עם כלי AI בקבוצות קטנות, מציגים אותו ומסכמים על תוכנית יישום.
האקתון מיועד למחלקה אחת או לצוות אחד שהעובדים בו כבר משתמשים בכלי AI. העבודה נעשית על התהליכים האמיתיים של המחלקה, ולא על דוגמאות. כל פתרון עובר בדיקה לפני שהוא נכנס לתוכנית: מה הוא חוסך, מה הוא מסכן, מי בודק את התוצר של הכלי.
בסוף היום למחלקה יש תוכנית יישום מסודרת: מה עושים קודם, מי אחראי, מה צריך מאבטחת המידע. מפגש המשך של שעה אחרי 30 עד 60 יום, כלול במחיר, בודק מה יושם.
איפה זה משתלב: מחלקה שעדיין לא עובדת עם הכלים מתחילה בסדנת AI לעובדים; פתרונות שנבחרו בהאקתון נבנים אחר כך בסדנת האוטומציה ללא קוד או בסדנת פיתוח האפליקציות והסוכנים, ותהליכי נתונים באקסל בקורס Power Query באקסל עם בינה מלאכותית. ההאקתון הוא חלק מהדרכות ה‑AI לעסקים ולארגונים של ספקטרא, כולן פנים‑ארגוניות בלבד, לפי כתב האחריות לרמת השירות.
יום עבודה אחד שבו עובדי המחלקה מזהים בעצמם את התהליכים שמבזבזים להם זמן, בונים להם פתרון עם כלי AI בקבוצות קטנות, ומסכמים תוכנית יישום. העבודה על התהליכים האמיתיים של המחלקה, וכל פתרון נבדק: מה הוא חוסך, מה הוא מסכן ומי בודק את התוצר. מפגש המשך כלול במחיר.
האקתון מיועד למחלקה אחת או לצוות אחד בעסק או בארגון, עד 15 משתתפים, שהעובדים בו כבר משתמשים בכלי AI:
האקתון אינו פתוח למשתתפים פרטיים.
ידע נדרש:
הכנה טכנית (רשימה מדויקת נשלחת שבוע לפני האקתון):
| שלב 1: זיהוי התהליכים (כשעה וחצי) | המשתתפים מתחלקים לקבוצות לפי תחומי עבודה, ומזהים בסיעור מוחות מונחה תהליכים שלוקחים זמן רב, חוזרים על עצמם או מייצרים שגיאות. כל קבוצה בוחרת תהליך אחד ומגדירה את הבעיה. |
| שלב 2: בניית פתרון עם AI (כשעתיים) | כל קבוצה בונה פתרון ראשוני: כלי אחד, שילוב כלים או תהליך עבודה חדש. בדיקת התוצר: הפתרון נבדק על נתונים אמיתיים של המחלקה, עם רשימת בדיקות: נכונות, אבטחת מידע, מי מאשר. |
| שלב 3: הצגה ותוכנית יישום (כשעה וחצי) | כל קבוצה מציגה את הבעיה, את הפתרון ואת מה שנדרש כדי ליישם אותו. המחלקה קובעת סדר עדיפויות, ומסכמת על תוכנית יישום: מה קודם, מי אחראי, מתי בודקים. |
| מפגש המשך | שעה אחת, 30 עד 60 יום אחרי האקתון, מרחוק, כלול במחיר: מה יושם מתוכנית היישום, מה נתקע, מה הצעד הבא. |
| הערות |
|
שלחו פרטים ונחזור בהקדם
מרצה לבינה מלאכותית ולייעול תהליכי עבודה בארגונים, בהם תנובה ואמדוקס. מהנדסת עם תואר שני במנהל עסקים.
אנליסט, מפתח BI ומומחה בינה מלאכותית. הדריך אלפי עובדים ומנהלים באקסל, ב‑Power BI ובכלי AI.
מומחית אקסל בכירה, מדריכה מנהלים ועובדים בארץ ובחו"ל בכל כלי האקסל, כולל BI ו‑AI.
מרצה לבינה מלאכותית ולייעול תהליכי עבודה בארגונים, בהם תנובה ואמדוקס. מהנדסת עם תואר שני במנהל עסקים.