בקבוצה אחת יושבים לא פעם עובד שמעולם לא בנה טבלת ציר ועובדת שבונה לוחות מחוונים, והקורס מתקדם בקצב שלא מתאים לאף אחד מהם. לכן כל קורס אצלנו מתחיל באבחון רמה קצר:
בתפעול, ברכש ובלוגיסטיקה, הרבה מהעבודה עדיין רצה על קובצי אקסל שמגיעים ממערכת הרכש, מהמחסנים ומהספקים: מלאי, הזמנות פתוחות, זמני אספקה. הקורס מלמד לנקות ולאחד את הקבצים האלה, לבנות חישובי הזמנה והתראות ולמדוד את התפעול, יחד עם Copilot או הכלי שהארגון אישר.
חלק גדול מהעבודה הזו חוזר כל שבוע: אותו ייצוא מהמערכת, אותו ניקוי, אותו דוח הזמנות פתוחות. בקורס מבצעים את התהליכים האלה עם הכלי, בודקים שהתוצאה תקינה, ורק אז שומרים את ההנחיה כסקיל — הוראה קבועה שהכלי מריץ בכל פעם באותה דרך — כך שכל קניין וכל מחסן מפיקים את הדוח באותו מבנה ובאותן הגדרות.
כל רמה בקורס נפתחת ביישור קו באקסל עצמו, כולל הפונקציות החדשות של אקסל 365, כי כלי שכותב נוסחה מהר לא עוזר למי שלא יודע לקרוא אותה. בכל נושא לומדים שלושה דברים: מה המשימה ואיך היא בנויה באקסל, איך מבקשים מהכלי לבצע אותה, ומה בודקים לפני שהתוצאה נכנסת לדוח. הקורס מתחיל באבחון רמה, והסילבוס מחולק לשלוש רמות, כך שכל קבוצה לומדת את מה שחסר לה.
אחרי 30 עד 60 יום נפגשים למפגש המשך של שעה, כלול במחיר, על מה שיושם בפועל במחלקה.
איפה זה משתלב: ליום שלם עם Copilot באקסל מתאימה סדנת קופיילוט 365 באקסל. מי שהקבצים שלו גדולים במיוחד, או מגיעים מכמה מערכות, ממשיך לקורס Power Query באקסל עם בינה מלאכותית.
הקורס הוא חלק מקורסי האקסל בשילוב AI לעסקים ולארגונים של ספקטרא, כולם פנים‑ארגוניים בלבד, לפי כתב האחריות לרמת השירות.
בתפעול, ברכש ובלוגיסטיקה העבודה רצה על קבצים מהמערכות: מלאי, הזמנות פתוחות וזמני אספקה. הקורס מלמד לנקות ולאחד אותם, לבנות חישובי הזמנה והתראות ולמדוד את התפעול, יחד עם Copilot או הכלי שהארגון אישר. תהליכים חוזרים נשמרים כסקיל, כך שכל קניין ומחסן מפיקים את אותו דוח. מתחיל באבחון רמה, בשלוש רמות, ומפגש המשך כלול במחיר.
הקורס מיועד לאנשי התפעול, הרכש והלוגיסטיקה בעסקים ובארגונים:
הרמה של כל משתתף נקבעת באבחון רמה לפני הקורס, והקבוצה לומדת את הרמה שמתאימה לה.
ידע נדרש: עבודה שוטפת באקסל: נוסחאות פשוטות, מיון וסינון.
הכנה טכנית: מחשב לכל משתתף עם אקסל 365 מעודכן; בקורס מרחוק גם מצלמה ומיקרופון. כלי הבינה המלאכותית נקבע בשיחת המיפוי לפי מה שהארגון אישר: Copilot עם רישיון לכל משתתף, Copilot Chat שכלול בכל מנוי Microsoft 365, או Claude ו‑ChatGPT לאקסל בחשבון ארגוני. עם Copilot Chat בלבד הכלי מסביר ומנסח אבל לא פועל בתוך הגיליון, והקורס מותאם לכך.
קבצי התרגול וחוברת הקורס נשלחים עד יום עבודה לפני הקורס. אפשר לתרגל גם על הקבצים האמיתיים של המחלקה — הם נשלחים אלינו חמישה ימי עבודה לפני הקורס, עם הסכם סודיות — או על דוגמאות מהתחום כשאבטחת המידע לא מאשרת.
ההדרכות שלנו פנים‑ארגוניות בלבד, לעסקים ולארגונים: קבוצה של עובדים מאותו עסק או ארגון, על הנתונים שלהם, בסילבוס מותאם. איננו פותחים מחזורים למשתתפים פרטיים.
| רמה 1: יסודות · 12 שעות | תפקיד הכלי ברמה הזו: מסביר ועונה על שאלות. המשתתף בונה.
|
| רמה 2: ביניים · 15 שעות | תפקיד הכלי ברמה הזו: מנסח ובונה. המשתתף קורא ובודק.
|
| רמה 3: מתקדם · 15 שעות | תפקיד הכלי ברמה הזו: מבצע תהליך. המשתתף מבקר.
|
| הערות לסילבוס |
|
שלחו פרטים ונחזור בהקדם
מומחים לאקסל יש בשפע, אך רק מעטים מלמדים באופן מלהיב, שמעורר בתלמידים עניין ליישם את הידע.
היכולת הזו היא זו שעושה את ההבדל בין קורס אקסל מוצלח, לבין קורס פנטסטי – עם משובים מושלמים.
וזה בעצם סוד הצלחתנו: נבחרת מומחי אקסל שהם גם מורים, והם יגרמו לעובדים שלכם להתאהב באקסל.
אנליסט, מפתח BI ומומחה בינה מלאכותית. הדריך אלפי עובדים ומנהלים באקסל, ב‑Power BI ובכלי AI.
מרצה בכירה לאקסל בכל הרמות, Power BI ו‑Google Sheets. ניסיון רב שנים בהדרכות בארגונים גדולים.
מומחית אקסל בכירה, מדריכה מנהלים ועובדים בארץ ובחו"ל בכל כלי האקסל, כולל BI ו‑AI.
אנליסט, מפתח BI ומומחה בינה מלאכותית. הדריך אלפי עובדים ומנהלים באקסל, ב‑Power BI ובכלי AI.